Enkäter i Physitrack: en introduktion

Resultatmått, eller PROMs (patientrapporterade utfallsmått) är  kliniskt validerade verktyg som används för att objektivt värdera patientens tillstånd i ett helhetspespektiv. Samma verktyg kommer att användas vid olika tillfällen under en behandlingsperiod, och ofta en tid efter, för att fastställa framstegen för patientens återhämtning och behandlingens effektivitet

Användningen av PROMS blir mer och mer erkänd över hela världen, eftersom kliniker inser deras användning i:

• Fastställande av patientens återhämtningstid.
  • Bedömning av kvaliteten på vården som patienten får.
  • Hantering av betalarrelationer.

Hittills har kliniker ofta tyckt att det är utmanande att inkludera patientrapporterade utfallsmått i deras dagliga praktik, på grund av deras tidsbegränsade scheman och de ibland långa enkäter som används.  Physitrack gör det enkelt att använda och analysera denna information.

• Helt enkelt tilldela ett lämpligt utfallsmått till din patient som en del av patientens träningprogram.
  • Enkäten kommer att visas när de loggar in på PhysiApp.
  • På så sätt kan patienten fylla i enkäten på sin egen tid

Hur man tilldelar enkäter

Du kan tilldela en enkät till en patient som fristående (utan övningar) eller som en del av ett träningsprogram. För att tilldela en enkät som fristående (d.v.s. utan övningar), gå helt enkelt till Bibliotek > Enkäter och välj det frågeformuläret som du vill skicka.

Om du vill tilldela en enkät tillsammans med övningar:

1. När du är i programredigeraren (d.v.s. efter att du har klickat på träningskorgen), klicka på knappen "Tilldela".

2. Om du inte redan har gjort det, välj patienten nu.

3. Välj “Bifoga enkät” längst ner på tilldelningssidan och välj enkäten som du vill skicka och markera när du vill att den ska vara klar.

4. Till sist klicka på "Tilldela program".