Systemkrav

Physitrack är en modern webb- och appbaserad plattform som fungerar fullständigt i "molnet". För att använda Physitrack måste du ha tillgång till åtminstone en relativt bra internetuppkoppling, särskilt om du vill använda Telemedicin - vår säkra lösning för videosamtal.

Physitrack Telemedicin fungerar i ett stort antal webbläsare samt på många iOS- eller Android-enheter. För ett lyckat videosamtal behöver du en fungerande kamera och mikrofon.

Tips: Testa systemet för Physitrack Telemedicin före din första videokonsultation.

Ditt Physitrack-konto kan innehålla känslig information. Det är därför nödvändigt att använda rimligt modern hårdvara och webbläsare som stöder moderna krypteringsstandarder.

Krav på webbläsare för Physitrack (web) och PhysiApp (web)

Samtliga moderna webbläsare (Chrome, Firefox, Safari, Edge, Opera)

Microsoft Internet Explorer stöds inte längre

Internet Explorer är en föråldrad webbläsare och kommer inte att fungera korrekt i denna webbläsare. Microsoft stöder inte heller längre denna webbläsare. Därför släpps inga fler uppdateringar eller korrigeringar, vilket gör webbläsaren till en potentiell säkerhetsrisk för dina patientuppgifter.

Använder du fortfarande Microsoft Internet Explorer? Ladda då ner en ny webbläsare nu. Vi rekommenderar särskilt Google Chrome.

Se den här guiden från Google för en steg-för-steg-guide om hur du laddar ner och installerar Google Chrome. Läs här hur du ställer in Google Chrome som din standardwebbläsare.

Systemkrav för Physitrack (iOS) och PhysiApp (iOS)

iOS 16 eller nyare

Systemkrav för Physitrack (Android) och PhysiApp (Android)

Android version 8.0 eller nyare med Google Play Services installerat på den mobila enheten

Bandbreddskrav för Telemedicin

• Video: 300 kbps per ström (rekommenderad lägsta nivå)
  • Audio: 50 kbps per ström (rekommenderad lägsta nivå)
  • Samtalen är begränsade till max 2 Mbps per deltagare, vilket innebär att för ett videosamtal med 2 deltagare är detta 2 Mbps upp och 2 Mbps ner
  • Samtal med 720p-upplösning är vanligtvis cirka 1,5 Mbps per ström, men detta kan variera beroende på framerate och mängden rörelse i bilden
  • SD-upplösning är cirka 350 kbps per ström
  • Under ett samtal anpassas videokvaliteten automatiskt till den tillgängliga bandbredden

Videospecifikationer (upplösningar) för Telemedicin

• 1280 x 720
  • 640 x 480
  • 320 x 240

Ytterligare rekommendationer

• Använd ett headset med mikrofon för bättre ljudkvalitet och integritet
  • Använd en USB-högtalare med ekosläckning för mötesrumsmiljöer
  • Se till att ingen annan i nätverket använder internet samtidigt, eftersom det kan göra anslutningen betydligt långsammare

Brandväggsinställningar

För en lista över webbplatser och tjänster som bör tillåtas av din brandvägg, se sidan Firewall settings for Physitrack.