Lägg till egna övningar och utbildningsinnehåll


En av Physitracks styrkor är den oöverträffade variationen och kvaliteten på övningar och pedagogiskt innehåll i biblioteket. Med mer än 15 000 övningar (de flesta med videor i HD-kvalitet) och mer än 100 stycken pedagogiskt innehåll har du till ditt förfogande en enorm samling av material för att skapa träningsprogram. Ändå kan det finnas situationer där du vill lägga till dina egna övningar eller pedagogiskt innehåll till ditt bibliotek. Med Physitrack är detta möjligt och du gör det med bara några enkla steg..

Lägg till egna övningar

 1. Logga in på ditt Physitrack-konto.
 2. Gå till Bibliotek > Övningar.
 3. Klicka på knappen + Lägg till övning i det övre högra hörnet på sidan.

 4. Välj om du vill lägga till en video eller en bild / foto.

  Obs: En övning ska alltid innehålla antingen en video eller en stillbild (foto).

  • Den maximala filstorleken för en video är 250 MB. Det beror på kvaliteten på videon och hur lång den kan vara. Du kan hitta en praktisk kalkulator på https://toolstud.io/video/filesize.php.

   Godkända format: mp4, wmv, avi, mov, mpg, flv, f4v, m4v, asf, wmv, vob, mod, 3gp, mkv, xvid och webm.

  • Den maximala filstorleken för en stillbild eller ett foto är 20 MB. För bästa resultat, använd en bild som är 1 920 pixlar bred x 1 080 pixlar hög. Om din bild är större kommer storleken att ändras automatiskt. Bilden måste vara minst 500 x 500 pixlar stor. Godkända format: png, jpg, bmp.
 5. Klicka på knappen Välj fil och ladda upp och välj filen från din dator.
 6. Din video (eller bild) förbereds nu så att den kan användas på Physitrack. Medan du väntar på detta kan du redan ställa in parametrarna för övningen.
 7.  
  • Med Physitrack kan du lägga till övningar där du har filmat (fotograferat) din patient. Genom att välja alternativet "En patient presenteras i denna övning" (1), förhindrar du att denna övning (av misstag) tilldelas en annan patient. Övningen kommer inte heller att delas med kollegor om du har delning av innehåll aktiverat. Se denna sida för mer information om detta ämne. Se denna sida för mer information om detta ämne.
  • Ange Övningsnamn (2). Detta kommer att vara det namn som används för att visa övningen i ditt bibliotek. Här kan du också ange de Instruktioner som kommer att visas under videon (bilden) när patienten öppnar övningen.
  • Klicka på Välj inriktningen... (3) för att välja den specialitet som övningen tillhör. Detta är ett obligatoriskt fält och gör att du lättare kan hitta övningen med hjälp av filtren på vänster sida i Physitrack biblioteket. Här kan du också ställa in ett stort antal andra parametrar. Detta är inte obligatoriskt, men vi rekommenderar det.
  • Klicka nu på Spara (4) tför att lägga till övningen i ditt bibliotek. Beroende på filformatet kan det ta lite tid innan övningen blir synlig i ditt bibliotek.
  • Klicka på Ändra video (5) om du vill använda en annan video (bild)-fil istället eller Avbryt (6) för att avbryta åtgärden och återgå till biblioteket.


Lägg till ditt eget utbildningsinnehåll

 1. Logga in på ditt Physitrack-konto.
 2. Gå till Bibliotek > Utbildning.
 3. Klicka på knappen + Lägg till utbildning i det övre högra hörnet på sidan.
 4. I fönstret som nu öppnas kan du välja fil och ställa in parametrar.
  • Välj Typ av media (1). Utbildningsinnehållet måste vara en video (max 250 MB) eller en PDF-fil.
  • Klicka på knappen + Lägg till fil (2) för att välja den fil du vill ladda upp. Knappen kommer att visa filnamnet efter att du gjort detta.
  • Det är obligatoriskt att ange en titel och välja ett språk  (3) för det innehåll du laddar upp. Att ange sökord är valfritt.
  • Du måste också välja minst ett ämne (4). Att välja andra egenskaper (Åldersgrupp, Rörlighet, Led och Uppgift) är valfritt.
  • Klicka på Spara (5) när du är klar eller Avbryt (6) om du vid närmare eftertanke ändå inte vill lägga till dokumentet i ditt bibliotek.


Denna sida är en del av serien Physitrack i praktiken - skapad speciellt för nybörjare. Klicka på länkarna nedan och upptäck möjligheterna som Physitrack erbjuder dig:

 1. Tilldela ditt första program:
 2. Skriv ut ditt träningsprogram
 3. Vad patienten ser (PhysiApp®)
 4. Spåra patientens framsteg
 5. Gör ändringar i patientens träningsprogram
 6. Lägg till din organisations logotyp till ditt Physitrack-konto
 7. Lägg till egna övningar och utbildningsinnehåll
 8. Lägg till kollegor i din prenumeration
 9. Dela innehåll och patienter med dina kollegor
 10. Använd telemedicin för att optimera patientens vård

Har du inte så mycket tid och vill komma igång snabbare? Ta en titt på 5 steps to a flying start with Physitrack.

Vill du använda Physitrack ännu effektivare? Kolla in Mariekes Physitrack University (endast på engelska) eller våra speciella produktivitetstips!

Behöver du mer hjälp? Kontakta oss Kontakta oss