Tilldela ditt första program: tilldela programmet till patienten

Är du klar med att välja innehåll och att skapa programmet? Då är det nu dags att tilldela ditt program till patienten. Har du kanske glömt någonting? Ingen panik - du kan alltid göra ändringar i träningsprogrammet, även efter att du har tilldelat det till patienten. För att tilldela programmet, klicka på knappen Tilldela längst upp till höger i programredigeraren. I det ytterligare fönstret som öppnas, välj först en patient. Om du inte har gjort det tidigare, kan du också lägga till den här patienten vid det här laget. Därefter kan du skriva ett personligt meddelande och även välja informationsmaterial och/eller frågeformulär innan du tilldelar programmet.

 • Öppna rullgardinsmenyn och välj en klient, eller klicka på Lägg till ny patient sör att lägga till en ny patient. Läs mer här!
   
  Tips för framtiden - du kan börja sätta ihop ett träningsprogram på två sätt:
   
  • Innehållet först: Du väljer först övningarna och övrigt innehåll, skapar sedan träningsprogrammet och väljer därefter (under tilldelningen) den patienten som du vill tilldela träningsprogrammet till. Starta denna metod genom att klicka på Bibliotek längst ned.
  • Patienten först: Du öppnar en patient, klickar sedan på knappen för att tilldela ett nytt program och fortsätter därefter med att välja innehåll och utforma träningsprogrammet. Starta denna metod genom att klicka på Patienter längst ned.
  Båda metoderna leder till samma resultat. Valet är ditt!
Klicka för att se en större version
 • Som standard startar ett träningsprogram den dag du tilldelar det, men fältet Startdatum (1) gör att du kan flytta fram detta datum med upp till en månad.
 • Med fältet Träningsprogrammets längd (2) du bestämmer hur lång varaktigheten av programmet ska vara. Den maximala varaktigheten för ett träningsprogram på Physitrack är 52 veckor.
 • Vill du göra det ännu lättare för din patient att komma åt sitt träningsprogram? När du slår på PhysiApp EasyLink (3) behöver din patient bara skanna QR-koden i PDF-versionen av träningsprogrammet för att se träningsfilmerna. Ingen inloggning krävs! Läs mer här om funktionerna och begränsningarna i PhysiApp EasyLink.
 • Alternativet Spåra följsamheten (4) ger dig insikt om patientens framsteg. Om du aktiverar det här alternativet kan patienten markera tilldelade övningar som slutförda och ge feedback, inklusive hur mycket smärta hen upplevde när hen gjorde övningarna. På så sätt får du en bra bild av patientens framsteg och genom att svara på den kan du ge bättre vård. Läs mer här!
   

  Om Spåra följsamheten är inaktiverad kan klienten fortfarande markera övningar som Slutförda. Då är det dock endast för klinetens egna bruk. Det är inte möjligt att ange en smärtpoäng eller skicka annan feedback.

  När Spåra följsamheten är aktiverad, visas ytterligare två alternativ: Upprepa veckan om följsamheten är låg och Spåra smärtnivån. Du kan läsa mer om båda alternativen på sidan Hur spårar jag patientens framsteg.

 • Innan du tilldelar träningsprogrammet till din klient, kan du lägga till utbildningsinnehåll och enkäter / frågeformulär (resultatmått) (5) här. Se sidorna nedan för mer information:
 • Innan du tilldelar träningsprogrammet, kan du lägga till Ytterligare kommentarer (6) till träningsprogrammet. Klineten kommer att se detta meddelande så snart hen öppnar träningsprogrammet i PhysiApp.
 • Så fort du tilldelar träningsprogrammet kommer Physitrack att skicka ett e-postmeddelande med åtkomstkoden till klienten. Om alternativet Bifoga PDF-version av programmet till e-post med åtkomstkoden (7) är aktiverad, inkluderar vi genast en utskrivbar version av träningsprogrammet. Väldigt praktiskt för den som uppskattar det!
 • Nöjd med träningsprogrammet och inställningarna? Klicka sedan på knappen för att tilldela träningsprogrammet (8).
Klicka för att se en större version

Några ögonblick efter att du klickat på knappen Tilldela program visas ovanstående skärm med åtkomstkoden för träningsprogrammet som tilldelats klienten. Här har du följande alternativ:

 • Om du vill skriva ut det tilldelade träningsprogrammet, generera en PDF-version med knappen Skriv ut program (1). Du kan skriva ut detta dokument, men även spara det lokalt.
 • Med Visa sammanfattning (2) får du en överblick över de tilldelade övningarna utan beskrivningar och bilder. Detta räcker ofta för att lägga till en patientfil, samtidigt som det sparar mycket utrymme och/eller papper.
 • Om du har kontakt med din kund på annat sätt, till exempel via Whatsapp, Signal eller annan meddelandeapplikation, kan du använda knappen Kopiera inloggningslänk (3) för att enkelt kopiera en direktlänk för att vidarebefordra. Länken tar din klient direkt till sitt träningsprogram.
 • Sedan en tid tillbaka är det möjligt att tilldela mer än ett träningsprogram under samma åtkomstkod. Klienten kommer då att se träningsprogrammen listade under varandra i PhysiApp.  För att göra detta, klicka på Lägg till ett annat program i den här programkoden (4). Mer information om detta ämne finns på sidan Hur tilldelar jag mer än ett program till min patient samtidigt?
 • Med knappen Stäng patienten (5) går du tillbaka till huvudskärmen för Physitrack, medan du med Stäng (6) går tillbaka till det ny tilldelade träningsprogrammet, till exempel för att spara det i ditt bibliotek.

Denna sida är en del av serien Physitrack i praktiken - skapad speciellt för nybörjare. Klicka på länkarna nedan och upptäck möjligheterna som Physitrack erbjuder dig:

 1. Tilldela ditt första program:
 2. Skriv ut ditt träningsprogram
 3. Vad patienten ser (PhysiApp®)
 4. Spåra patientens framsteg
 5. Gör ändringar i patientens träningsprogram
 6. Lägg till din organisations logotyp till ditt Physitrack-konto
 7. Lägg till egna övningar och utbildningsinnehåll
 8. Lägg till kollegor i din prenumeration
 9. Dela innehåll och patienter med dina kollegor
 10. Använd telemedicin för att optimera patientens vård

Har du inte så mycket tid och vill komma igång snabbare? Kolla då in de här videoinstruktionerna och kom igång direkt!

Vill du använda Physitrack ännu effektivare? Kolla in Mariekes Physitrack University (endast på engelska) eller våra speciella produktivitetstips!

Behöver du mer hjälp? Kontakta oss Kontakta oss